KORONA: Tietoa yritysten tukimahdollisuuksista

Kinnon yritysneuvontapalvelut ja muut palvelut toimivat normaalisti.
Terveysviranomaisten suositusten mukaisesti yhteydenotot toistaiseksi vain etänäHenkilöstön yhteystiedot

Yrittäjä, mikäli haluat keskustella liiketoimintasi kehittämisestä tai poikkeustilanteen aiheuttamien vaikeuksien vuoksi, ota yhteyttä, niin haetaan ratkaisu yhdessä:
Jukka Antila, p. 020 615 6365, jukka.antila@kinno.fi
Leena Gardemeister, p. 020 615 8191, leena.gardemeister@kinno.fi
Timo Lehmusmetsä, p. 020 615 5957, timo.lehmusmetsa@kinno.fi

 

LIVE -lähetys "Yritysten tukimahdollisuudet Kymenlaaksossa" maanantaina 30.3. klo 14-15. Yrittäjiltä pyydetään kysymyksiä teemasta sähköpostitse info@kinno.fi tai puhelimitse 30.3. klo 12 mennessä 020 6155219

Lähetystä voi seurata Tapahtumakalenterista 30.3.
 

Päivitys 27.3. ELY-keskukset tukevat pienyrityksiä, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä ympäri maata. 31.3. avautuu uusi avustusmuoto 1 - 5 henkeä työllistäville yrityksille. Rahoitusta voidaan myöntää kaikkien toimialojen pienyrityksille lukuunottamatta maa-, kala- ja metsätaloutta sekä maataloustuotteiden jalostusta. Lue lisää.

ELY-keskus on tehnyt yritysten kehittämispalveluihin muutoksia koronavirustilanteesta johtuen. Erityisesti talouden hallintaan liittyvissä tarpeissa yritykset saavat nyt apua matalalla kynnyksellä. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen tukitasoa on nostettu, ja yrityksen maksuosuus on 30 euroa + alv/konsultointipäivä. Analyysi- ja Konsultointi-palvelut toteutetaan toistaiseksi etäyhteyksien välityksellä. Lue lisää ELY-keskuksen sivuilta.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Kuntaliitto ovat valmistelleet rahoitusmallin yksinyrittäjille koronavirustilanteen vuoksi. Haku avautuu, kun toteutuksen yksityiskohdat on järjestetty. Lue lisää.

Päivitys 26.3. Tarvitsetko neuvoja erilaisten rahoitushakemusten tekemiseen? XAMK on avannut hankeklinikan, jossa asiantuntijoilta voi saada maksutonta neuvoa ja hankekirjoitusapua esimerkiksi Business Finlandin rahoitushakemuksiin toukokuun loppuun saakka. Lue lisää. 

Päivitys 25.3. TE-toimisto tiedottaa: mm. ohjeet lomautus- tai henkilöstön vähennystilanteissa, asiantuntijoiden yhteystiedot muutosturva-asioissa, yrittäjän työttömyysturva, talous- ja rahoitusapuneuvonta. Lue lisää.

Päivitys 24.3.  Hallitus on valmistellut 50 miljoonan euron tukipaketin pk-yrityksille, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä. Tavoitteena on käynnistää avustuksen haku viikolla 13. Seuraa ELY-keskusten päivittyviä sivuja. 

Freelancereiden ja yksinyrittäjien pääsy työttömyysturvan piiriin: hallituksen ehdotuksia lakimuutoksesta ei ole vielä vahvistettu, seuraa uutisointia TE-palvelun ja oman työttömyyskassasi sivuilla.

Business Finland tarjoaa liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteisiin 
HUOM! 19.3. on käynnistetty sähköinen haku Business Finlandin sivuilla rahoituksen hakemiseksi poikkeustilanteen vuoksi aiheutuviin talousvaikeuksiin, sivuilla on hyvät ohjeet hakemiseen ja sähköpostiosoite, josta voit kysyä lisäneuvoja. Kirjaudu esim pankkitunnuksin hakemuksen tekemiseksi sähköiseen asiointipalveluun täällä

Finnvera ohjeistaa yrittäjiä ottamaan poikkeustilanteissa heti yhteyttä omaan pankkiin ja neuvottelemaan maksujärjestelyistä. Finnvera tarjoaa muun muassa takausta maksujärjestelyissä, lue lisää täältä. 

Kaakkois-Suomen TE-toimisto neuvoo, kun yrityksen asiana ovat henkilöstön vähentäminen, muutosturva tai lomauttaminen: Yrityspalvelut (vaihde) puh. 0295 042 001,  YT-esitykset: kirjaamo.kaakkois-suomi@te-toimisto.fi
Lisätietoa: Muutosturva  ja Lomauttaminen

Suomen Yrittäjät ry:n Kaikki koronasta yrittäjälle -ohjeita

Kun talousvaikeuksia ilmenee, soita heti Talousavun palvelunumeroon: 0295 024 880

Verohallinnon sähköisessä Oma vero-palvelussa voit hakea muutosta ennakkoveroon, lisäaikaa veroilmoitukselle jne, lue lisää täältä

SYT Yrittäjän työttömyysturva  

KELA

Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla on tietopaketti muun muassa yritysrahoituksesta koronavirustilanteen johdosta, lue lisää

 

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen tiedote 18.3. 2020

ELY-keskuksepalvelevat yrityksiä tehostetusti corona-viruksen aiheuttamien ongelmien selättämiseksi. . Muistutamme, että yrittäjien kannattaa olla ajoissa yhteydessä luottolaitoksiinsa ja Finnveraan, jos on tarvetta lisäkäyttöpääomalle tai lyhennysohjelmien järjestelyille. Myös verojen ja eläkemaksujen osalta on mahdollista käyttää erityisjärjestelyjä.

Lisätalousarvion myötä tullaan ottamaan käyttöön Ely-keskusten kautta myönnettävä elinkeinorahoitus (de minimis) pk-yrityksille. Tämä rahoitus suunnataan erityisesti palvelualojen, mutta myös tarpeen mukaan kaikkien toimialojen vaikutusten hallintaan. Rahoituksen kokonaisvolyymi tulee olemaan 50 miljoonaa euroa. Lisäksi tukien maksatuksia nopeutetaan. Tukea yrittäjien neuvontaan ja jaksamisen edistämiseen tultaneen saamaan 0,5 miljoonaa euroa. Näistä tiedotamme myöhemmin lisää.

ELY-keskusten yrityspalvelut joustavasti ja tehostetusti yritysten tukena

Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu neuvoo maksuvaikeuksiin joutuneita yrityksiä

ELYjen yritysasiantuntijat ovat käytössänne. Kehittämispalveluja kannattaa käyttää murrostilanteissa hyväksi. Olemme tavoitettavissa puhelimen ja sähköpostin kautta. Muistutamme, että tukea saaneiden yritysten kannattaa mahdollisissa ongelmatilanteissa olla yhteydessä ELY-keskuksen yritysasiantuntijaan.

Juha Linden juha.linden@ely-keskus.fi          p. 0295 029 069

Asko Jaakkola asko.jaakkola@ely-keskus.fi  p. 0295 029 055

Jukka Saarni jukka.saarni@ely-keskus.fi       p. 0295 029 085

Tarja Taipale tarja.taipale@ely-keskus.fi       p. 0295 029 167

Jere Auvinen jere.auvinen@ely-keskus.fi      p. 0295 025 201

****

KINNON TIEDOTE 16.3. 2020: Yhteistyöverkoston voimin yrittäjien tukena

Yhdessä yhteistyökumppaniemme, kuten Finnvera, Suomen Yrittäjät, SEKES  ja SUK, kehitämme entisestään yhteistyötoimia, joilla yrittäjille tarjotaan neuvontaa ja luodaan yhteisiä toimintamalleja helpottamaan yrittäjiä ja yrityksiä tilanteen yli pääsemiksi. Nyt on tärkeintä varmistaa resurssit yrittäjien tarvitsemaan akuuttiin tilanteeseen.

”Ihmisten terveys on ensisijalla, mutta samalla on huolehdittava, että yhtään elinkelpoista yritystä ei saa kaatua tässä poikkeustilanteessa. Kaikki mahdolliset vanhat ja uudet keinot on otettava nopeasti käyttöön”, sanoo toimitusjohtaja Martti Husu Kouvola Innovation Oy:stä.

"Käymme läpi tilannetta Kouvolassa pankkien, julkisten toimijoiden ja yritysjärjestöjen kanssa. Jo tässä vaiheessa on selvää, että pk-yritysten käyttöpääomien riittävyyden takaamiseksi tarvitaan taustalle valtiotason ratkaisu. Pankkien kädet ovat sidottuja omavaraisuusvaatimusten kanssa, niiden muuttaminen väliaikaisesti sidottuna pk-yritysten luototukseen olisi osaratkaisu tähän ongelmaan", toimitusjohtaja Husu sanoo.

"Pääinstrumenttinä ehdotamme valtiovallan käyttävän Finnveraa sen alkuperäiseen tarkoitukseen, sillähän on olemassaoleva  rakenne ja systeemi, jolla myöntää rahoitusta. Finnveran rahoitus olisi mobilisoitavissa hyvin nopeasti, kehitysyhtiöt sekä pankit ovat tehokas markkinointikanava tämän käyttämiseen nopeasti kunkin yrityksen tarpeiden mukaan."

 

Lisätietoa: